Een bedrijfskundige blik in 7 voorbeelden

Zo fijn als je ineens de woorden te pakken hebt die duidelijk maken wat je toegevoegde waarde is. Dit overkwam mij laatst – hoera! – toen ik me realiseerde dat mijn toegevoegde waarde voor het onderwijs (onder andere) mijn bedrijfskundige blik is.

Waar kun je dat in terugzien in jouw organisatie? Ik geef je hieronder 7 voorbeelden:

Bedrijfskundige blik

  1. Ik help je om binnen jouw faculteit of academie strategisch te kijken naar de ontwikkeling van je opleiding (of opleidingsaanbod). Samen tekenen we de horizon voor de korte en langere termijn, om zo te bepalen wat slim is om nu of later op te pakken, of wat je beter kunt uitbesteden. Het besluitvormingsproces dat hierbij hoort, daar kun je mij ook bij inzetten.
  2. Ik analyseer (onderdelen van) je bedrijfsvoering, onderwijslogistieke processen of kwaliteitszorgsysteem en help je je processen te optimaliseren.
  3. Ik help je met het zicht krijgen op de balancering tussen organisatiedoelen en hoe daar te komen, bijvoorbeeld door te kijken of de mijlpalen die je stelt wel op de juiste plek staan.
  4. Ik breng praktijkervaring vanuit peer-instellingen rechtstreeks ín je organisatie – jij doet je voordeel met de best practices die ik in eerdere werkomgevingen heb gezien.
  5. Ik help je om de relatie met stakeholders te verbeteren. Dit doe ik bijvoorbeeld met de masterclass voor opleidingsmanagers (over hoe beter samen te werken met de opleidingscommissie), maar ook door bij jullie teamsessies te zitten, te observeren en vragen te stellen waar je zelf nog niet op was gekomen.
  6. Ik stroomlijn op projectbasis projecten als opleidingsaccreditaties en midterms. Inmiddels heb ik twaalf van dit soort trajecten in mijn rugzak, dus genoeg ervaring om ook jouw opleiding door het traject te begeleiden.
  7. Ik help je een plan te maken voor de bemensing van je onderwijsorganisatie. Wat voor type professional heb je nodig voor welke onderdelen of processen, wat voor een organisatiestructuur past daarbij, en hoe kun je de overlegstructuren het beste inrichten? Dit zijn vragen waarin ik kan meedenken.

 

Inspireert dit je en wil jij ook wel zo’n bedrijfskundige blik voor jouw onderwijsorganisatie? Neem contact op.