In gesprek met mijn business

Mijn ambitie als ondernemer is altijd geweest om meer van mezelf in mijn werk te laten zien dan in dienstverband mogelijk was. Dit is vanaf het begin gelukt, al neemt onderwijskwaliteitszorg wel veel ruimte in, en ik vroeg me af: wat is er nog meer mogelijk?

Eind 2020 voelde ik dat ik in het nieuwe jaar meer ruimte voor al mijn andere kwaliteiten wilde creëren. Ik bevind me op een plateau en de vraag is, hoe kom ik naar de next level, en welke factoren houden dit tegen?

Ik besloot om d.m.v. systemisch werk een duik in mijn business te maken. De eerste maanden van 2021 neem ik daarvoor de tijd, zodat het voorjaar in de natuur ook een mooi bloeimoment voor mijn business kan worden.

Ik ben mijn [zakelijke] tuintje nu aan het omspitten zodat zaadjes geplant kunnen worden en in de luwte kunnen groeien. In de eerste ronde spitten heb ik al een heel mooie beweging kunnen maken met mijn kwaliteitszorg-werk.

Ik kreeg de kans om stil te staan bij wat we samen bereikt hebben en daar een buiging voor te maken. En het kwaliteitszorg-werk was dankbaar dat ze mij op weg heeft geholpen en zei: ik maak graag de weg vrij voor jou om te gaan ontdekken wat er nog meer op je horizon ligt.

We hoeven geen afscheid van elkaar te nemen, maar we laten elkaar vrij om verder te creëren. Wellicht samen, en in ieder geval met alle ervaring op zak.

Nu dit uitgesproken was, kreeg ik mijn andere tak (advies over organisatieprocessen) weer op het vizier. Deze liet me weten ernaar uit te kijken om samen de bloemetjes buiten te zetten.

Maar: geen haast. Eerst nog wat kwaliteitszorg afronden, en tijd om te niksen in mijn tuin als het voorjaar aanbreekt.