De groei zit in de rust

‘De tour win je in je bed’, zei wielrenner Joop Zoetemelk ooit. En hij kon het weten, want hij won ooit de Tour de France met deze instelling. 

Ik kan wel mee met deze gedachte, ook al ben ik geen topsporter. Ik betrek het maar even op mezelf als lerend mens. 

Momenteel zit ik op twee interim projecten tegelijk te werken, naast nog wat werken aan mijn bedrijf en naast mijn gezin waarvoor ik er ook met aandacht wil zijn. Het zal je niet verbazen dat dat een volle agenda oplevert. Ik kies er zelf voor, en het lukt.

Tegelijkertijd merk ik dat er met zo’n vol programma weinig head space overblijft om met wat afstand te kijken naar wat ik meemaak in mijn werk. Erop reflecteren en er nog eens wat over op te schrijven waar een ander wellicht iets uithaalt.

Ik kan mezelf dan streng toespreken, zenuwpezen over zichtbaarheid op de diverse kanalen, en eventuele volgers die afhaken. 

Maar dat doe ik niet. 

Een brainwave zet ik meteen op papier, en voor de rest vertrouw ik erop dat ik, wanneer er wat meer tijd is, ook de tijd heb om te zien welke route ik heb afgelegd en welke mijlpalen ik heb behaald. 

Waar ik nu al wel even bij stil heb gestaan is dat ik de afgelopen maand een heel mooie omzetmijlpaal heb gehaald. De groei zit sinds in de rush, maart zeker ook in de rust. Deze vakantieperiode maar even een tandje terug.