Dit boek veranderde mijn leven!

Deze week ging ik weer eens met een stofkam door de boekenkast. Heel veel boeken gingen eruit: uiteindelijk heb ik vier dozen met boeken naar de kringloop gebracht! Heerlijk, zo’n opgeruimd gevoel.

Joy of Business

Een boek dat zeker niet de deur uit mocht is het boek The Joy of Business van Simone Milasas. Ik las het vorig jaar zomer voor het eerst en het wás me toch een eye opener! Ik viel van de ene verbazing in de andere, daar op het balkonnetje in Zuid-Spanje.

Wat voor mij echt een shift maakte was het inzicht dat ik meerdere business bleek te hebben. En dat je niet een eigen bedrijf hoef te hebben om toch een business te hebben!

Geen bedrijf, toch een business??

Zit je nu met je oren te klapperen? Had ik ook, toen ik het las.

Maar ik realiseerde me op dat moment: ook al ben ik geen ondernemer, ik heb inderdaad wel een business.  Ik had al een tijd de wens om iets te doen met coaching en familieopstellingen. Alleen ik kon er nog geen handen en voeten aan geven. Ik dacht altijd; het is óf dit, óf dat.

Tijdens het lezen van The Joy of Business realiseerde ik me dat het ook allebei kan, en de kunst is dan om het ‘hoe ziet het er dan uit???’ niet te veel dicht te willen timmeren. Maar het vertrouwen hebben dat het kan!

Voorgrond

Meer dan één business dus. Ik realiseerde me dat mijn onderwijsadviesbusiness (de baan die ik al vijf jaar had) niet mijn enige business was, maar wel de business die nu al heel lang op de voorgrond stond. En die andere business (coaching, familieopstellingen) stond maar te wachten in de coulissen tot die aan de beurt kon komen.

Niet dat ik nou meteen een oplossing had om dit om te draaien, maar de realisatie dat het zo was… wauw!

Enorme shift

Dit boek heeft voor mij echt veel in beweging gezet. Enkele weken nadat ik het boek had gelezen ontving ik mijn eerste Access Bars sessie en die kwam ook echt op een goed moment.

De ruimte die die sessie opende in mijn wereld, zoiets had ik nog nooit meegemaakt! De beweging die er al was ontstaan door het boek, vergrootte zich door de Bars sessie.

En niet op een vervelende manier hè, die beweging. Het was er de tijd voor.

Kruispunt-moment

En toen zich een op het oog onbelangrijk incidentje voordeed op mijn werk, kwam het allemaal samen voor mij en besloot ik: die business die in de coulissen staat moet nu op de voorgrond. Ik zeg mijn baan vaarwel en ik begin voor mezelf.

Dat die beslissing wel wat teweeg zou brengen zowel op mijn afdeling als bij mij thuis, dat kun je je wel voorstellen. Maar nu, een jaar nadat ik die knoop doorhakte en ruim een half jaar nadat ik de deur daar achter me dicht trok kan ik wel concluderen: ik ben héél blij dat ik deze beslissing heb gemaakt.

 

 

Vraag je je af of jij ook een of meerdere business hebt zonder dat je dat weet? Ik kijk graag met je mee. Laten we even sparren. Lees meer en boek je sessie via de knop hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *