Ergens meer tijd in steken, of je aandacht anders verdelen?

Dingen zelf willen doen terwijl een ander het veel beter en sneller kan? Busted!

Ik dook er vol in toen ik mijn onderneming startte en algemene voorwaarden wilde opstellen. Kan ik dat misschien zelf doen, aan de hand van een paar goede voorbeelden, aangeleverd door mijn vriend meneer Google? 

Zoeken tot je een ons weegt

Een zoektocht startte, en heel wat zoekuren en opgeslagen voorbeelden later besloot ik dat het tijd was voor een andere aanpak. Nieuwe search: een algemenevoorwaardenspecialist die me hier doorheen zou kunnen loodsen. 

Heel fijn om het aan een expert over te laten, en alleen maar te hoeven zeggen of het zo goed is. 

Kennis van zaken

Als ondernemer vind ik het belangrijk om te snappen hoe dingen werken in mijn bedrijf. Website, financiële administratie, en meer van die dingen. Ik ben bereid er zoveel tijd in te steken en als het binnen die tijd lukt, dan blijf ik het zelf doen. Lukt het niet binnen die tijd, en gaat dat me vervelen, dan weet ik: tijd om mijn opties te overwegen. 

De makkelijkste manier is een klein rekensommetje: wat kost ik ongeveer per uur, en hoeveel tijd heb ik hier nu al in gestoken… En wat zou de investering zijn als ik een ander inhuur? 

Afweging maken

Eigenlijk weet ik al, op het moment dat ik na ga denken over die rekensom, dan is het tijd om een ander in te huren. Oftewel mijn aandacht anders verdelen, in plaats van nog langer zelf proberen. 

Ook toen ik met die algemene voorwaarden bezig was en na 3,5 uur googlen nog steeds geen opzetje had, dacht ik: dit gaat ‘m niet worden. Alles wat ik nu nog zelf op papier krijg is én niet voldoende dekkend, en dus altijd voer voor onzekerheid op de lange termijn. Beide gaan me energie (en dus ook geld) kosten. 

Verleg je focus

Het rekensommetje was duidelijk: de benodigde investering moest verschuiven van tijd naar geld. 

Doe waar je goed in bent, en werk samen met anderen die ook doen waar ze goed in zijn. Zo krijg je uiteindelijk synergie. Hoe wordt het nog beter dan dat? 

Vind je het lastig om keuzes te maken hierin? Neem contact op. Ik denk graag met je mee.