Richt je op dat waar je blij van wordt

Vandaag kreeg ik op Facebook een herinnering voorgeschoteld van acht jaar geleden. Een foto die ik maakte in de trein van Rotterdam naar Utrecht, vertrektijd 6.55u, op weg naar een werkdag in Hilversum. 

De foto liet een tekstje zien van een krabbel op het treinmeubilair: Do more of what makes you happy. In zwart geschreven, met een rood gekleurd hartje erbij.

Hier had op een eerder moment iemand gezeten die de moeite had genomen om dit op te schrijven, en had er zelfs twee kleuren bij gebruikt. Een rood hartje erbij getekend. Vandalisme misschien, maar wat een rake tekst in al zijn eenvoud.

Meestal zijn het niet de materiële dingen. Eerder zijn het dingen als: voorrang geven aan je geliefden in plaats van bijvoorbeeld social media. Meer van betekenis zijn op je werk. Een wandeling maken tijdens de lunch.

Hoe vergroot je die dingen? 

Begin eens met een keer bewust ademen, voelen hoe je voeten op de grond staan, de stilte opmerken. Adem nog een paar keer bewust in en uit. Voel je het al iets stiller worden in je hoofd? Vraag dan aan jezelf,  aan je ‘being’: wat zou nu heerlijk zijn om te doen? Ik durf te wedden dat het antwoord iets heel leuks is.

Weet je wat er bij mij opkwam? Eens lekker op de bank kruipen met dat boek dat al even op me wacht. Het gaat over een leven voorbij aan afleiding. Valt dat even mooi samen.

Wat ga jij vandaag kiezen?