het-hele-verhaal

Sinds begin 2023 werk ik wekelijks op locatie, in een gezamenlijke werkplek waar allemaal vrouwelijke ondernemers werken. Ik was al een tijd op zoek naar een plek om buitenshuis te werken, en na een tip vond ik hem! De eigenaar van Good Place 2 Work (want zo heet het) is zelf business coach én ze heeft een podcast, waar ik vorige week voor werd geïnterviewd.

In het gesprek gingen we terug naar mijn jonge jaren, en bespraken we welke keuzes ik bewust en onbewust gemaakt heb onderweg naar waar ik nu sta als vrouw en als ondernemer. Een persoonlijk verhaal dat ik vertelde en waar ‘toevallig’ een microfoon bij aan stond.

Inkijkje

Ook op mijn site kun je zo nu en dan een kijkje nemen achter de poppetjes van mijn ogen. Zo zijn er blogs te vinden over het systemisch werk dat ik deed voor mijzelf. En daarnaast krijg je op mijn Over-mij-pagina ook een beeld over de mens achter de rol, die ook maar een mens is.  Misschien vraag je je af; waarom zou je dat doen? 

Is het echt nodig om daarover te schrijven op een site die gaat over organisatieadvies?

Ja, wat mij betreft wel. Omdat organisatieontwikkeling uiteindelijk óók gaat over persoonlijke ontwikkeling. Misschien niet zo direct als wanneer je een persoonlijke deep dive gaat doen (lees dit artikel bijvoorbeeld). Maar een organisatie bestaat bij de gratie van de mensen die erin bewegen. Hetzelfde geldt voor de processen die draaien in de organisatie. Als er geen mens is om het proces in werking te zetten, gebeurt er niets.

Je moet er wel wat voor doen…

Wil je als organisatie door ontwikkelen, dan heb je de huidige situatie te onderzoeken en te bevragen. Als organisatieadviseur ben ik er om je uit te nodigen om grenzen in je werk te verkennen en te overstijgen. Dat kan ik alleen geloofwaardig doen als ik bereid ben mijn eigen grenzen te verkennen en te overstijgen.

Voor mij persoonlijk is dat op zoek gaan naar nieuwe perspectieven in mijn geschiedenis. En vanuit mijn loopbaan, het durven kiezen voor nieuwe horizonten. Doordat ik zelf niet bang ben om op avontuur uit te gaan, kan ik jou een safe space bieden om in jouw organisatie (in het groot), en in je werkwijze (in het klein) op onderzoek uit te gaan naar nieuwe perspectieven. En het zou mij niet verbazen als het jou als mens ook groei oplevert.

Ik kijk ernaar uit op met jou én je organisatie op avontuur te gaan. Neem contact met me op!

Nog even over die podcast… die komt na de zomer online. 

Titia Verdenius (1980) helpt betrokken, ambitieuze managers in het mbo, hbo en wo bij het bouwen van succesvol gestroomlijnd onderwijs. Op deze website schrijft ze regelmatig over het snijvlak van procesmanagement, onderwijskwaliteit én het inzetten van jezelf als instrument voor verandering in en met je werk. Met haar bedrijfskundige en systemische blik geeft zij je altijd weer zicht op een ander perspectief.    Neem contact op

More to explore...