Hoe het interview op precies het goeie moment kwam

‘Hoe zou je het vinden om geïnterviewd te worden voor ons online platform?’.

Deze vraag kreeg ik begin dit jaar in mijn inbox. Het platform was niet lang daarvoor gestart en ik had me in de beginfase aangemeld als geïnteresseerde. Zo waren ze bij mij terecht gekomen.

Ik moest er even over nadenken. Voelt wel heel naakt ineens om met je verhaal zo maar buiten te komen.

Kon de hoofdredacteur mijn gedachten lezen? Misschien wel. Ze vertelde er namelijk bij dat ook al voelt het onwennig om ja te zeggen, veel deelnemers persoonlijk ook een groei doormaken – juist door het geven van zo’n interview. En dan is het nog niet eens gepubliceerd!

Terugkijkend denk ik dat die groei waar de oprichter van het platform het over had, voor mij niet zozeer ná het interview is gekomen, maar dat het artikel een tastbaar resultaat is van mijn ontwikkeling.

Dit jaar ben ik gaan onderzoeken hoe ik verschillende kwaliteiten meer kon gaan integreren. Enerzijds kenniswerk: het organisatorische, procesmanagement, informatiemanagement…

Anderzijds energetisch werk: verandermanagement, het inzetten van jezelf en je ongeziene kwaliteiten.

Ik deed dit al steeds meer, maar onder de radar. Nu wordt het tijd om mezelf meer te gaan uitspreken.

Toen de vraag van het platform kwam en ik het even had laten bezinken, snapte ik het. Dit is precies waar ik om heb gevraagd; een podium om te laten zien wie ik ben. In mijn totaliteit.

Ik zei Ja!

Lees het interview hier.