Die oude man kopte hem zó in. Recht voor mijn neus!

inkoppen

Afgelopen vrijdag racete ik tussen twee afspraken in even snel naar de markt om kaas te halen. Fiets op slot en in draf naar de kaasboer, ondertussen een oud heertje passerend.

Calculeren

Bij de kaasboer aangekomen stond ik te calculeren welke rij het snelste was. Ik wisselde toch even van rij en vond het nog steeds niet snel genoeg gaan. Ongeduldig stond ik te wachten. En daar wandelde het oude heertje voor me langs. Naar een andere rij, waar net een klant wegliep.

Als eerste was hij aan de beurt. Eerder dan ik dus.

Sta je dan. Met je haast.

De haas en de schildpad

Het deed me denken aan het verhaal van de haas en de schildpad. En ik moest een beetje lachen om mezelf. Al die drukte maken, en onderaan de streep toch niet eerder klaar zijn.

Af en toe vertragen is zo gek nog niet. Misschien is het daarna wel veel makkelijker om in één keer in te koppen.

Titia Verdenius (1980) helpt betrokken, ambitieuze managers in het mbo, hbo en wo bij het bouwen van succesvol gestroomlijnd onderwijs. Op deze website schrijft ze regelmatig over het snijvlak van procesmanagement, onderwijskwaliteit én het inzetten van jezelf als instrument voor verandering in en met je werk. Met haar bedrijfskundige en systemische blik geeft zij je altijd weer zicht op een ander perspectief.    Neem contact op

More to explore...