Dwars door je angst heen, en er toch voor gaan!

Deze week heb ik een ‘bold decision’ genomen. Een grote sprong gewaagd op zakelijk gebied, terwijl ik eigenlijk dacht: Oeh! Waar heb ik mezelf nu in gegooid?!

Het was een duidelijke JA

Maar ik heb het toch gedaan, omdat ik een duidelijke JA voelde. Niet alleen een persoonlijke JA, maar toen ik het aan mijn business vroeg kreeg ik ook een duidelijke JA!

Ik besloot er nog een nachtje over te slapen. Dit was toch wel echt een grote investering en dat geld heb ik nu niet direct liggen… Wat gaat het me opleveren als ik het doe?

Wel-niet…

Maar ook, en dat is wel een leuk vraag om eens te stellen: wat gaat het me opleveren als ik het níet doe? En: hoe ziet mijn leven er over een jaar uit als ik dit kies? En als ik het níet kies? En over vijf jaar? En daarna…?

Ik bleef een JA krijgen. Ik kreeg een: Deze investering ga je makkelijk terugverdienen! Maak je daar nou maar geen zorgen over. Ik durfde het bijna niet te geloven, maar die JA was echt heel krachtig en vol vertrouwen.

Doe nou, klik nou!

Met het zweet in mijn handen ging ik naar de aanmeldpagina. Toen ik met mijn muis boven de knop ‘Aanmelden’ hing, dacht ik: Ga ik dit écht doen??? En wat ik in mijn achterhoofd hoorde (was het mijn business die tegen me sprak?) was: Doe het nou maar, klik erop. Het wordt geweldig!

Ik twijfelde nog even langer. Toen hoorde ik: Ben je doof ofzo? Ga ervoor!

Mijn innerlijk weten werd een tikje ongeduldig…

In het diepe

Toen dacht ik: Weet je, f#ck it, ik doe het gewoon. Feel the fear and do it anyway! Tenslotte ben je er nooit helemaal klaar voor op het moment dat je springt, en achteraf bleek je het prima te redden.

Ik heb geklikt op de knop, en ik heb me aangemeld. Ik heb enorm veel zin in dit avontuur!

Hoe zou jij omgaan met deze situatie? Zou je durven een grote investering te doen of slaat de twijfel dan toe? En wil je dat veranderen?

In de training Nooit meer gedoe over geld ga ik hier uitgebreid op in. Meer weten? Lees hier verder.