Ben jij goed in écht ontvangen?

Al jaren doe je mee met de staatsloterij en de postcodeloterij, maar je hebt nog nooit wat gewonnen? Of je hebt wel eens wat gewonnen, maar het bleef bij tientjeswerk, of een keer een tegoedbon voor de plaatselijke bakker…

‘Ik win nóóit iets!’, heb je jezelf dat wel eens horen zeggen?

Armen over elkaar

Als ik mensen zoiets hoor zeggen, krijg ik meestal het beeld in mijn hoofd van iemand met zijn/haar armen over elkaar. Een ontevreden grimas op het gezicht. Ik win ook nooit iets.

Maar wacht eens even… Je kan wel willen winnen elke maand, maar ben je ook bereid het te ontvangen?

Je kan wel elke keer concluderen dat je niets wint in die loterij (of waar dan ook), maar als je (energetisch) met je armen over elkaar blijft staan, dan heb je dus niet je handen vrij/open/uitgestoken om de winst in ontvangst te nemen. Hoe kan die prijs dan naar je toe komen?

Ontvangen

Ik ben ervan overtuigd dat we op allerlei manieren winst in welke vorm dan ook naar ons toe kunnen trekken. Of het nou letterlijk een geldprijs in de staatsloterij is, of een baan die je probeert te bemachtigen, of die nieuwe liefde waar je naar op zoek bent…

Hoe dan? Het begint bij je te realiseren in hoeverre je eigenlijk je armen over elkaar heen blijft houden. In feite is het een zelfbescherming.

Je armen over elkaar heen; je gevoelscentrum, je hart, veilig achter die twee armen. Want stel je voor dat je wordt teleurgesteld. 

Vooringenomen?

Stel je voor dat je weer niet wint deze maand. Dan is het makkelijker om bij voorbaat al uit te gaan van het slechtste.

Dus… hoe vaak sta jij eigenlijk met je armen over elkaar heen? Vaker dan je zelf doorhad?

Hoe vaak wijs je daarmee eigenlijk een winst af?

Hoe vaak zeg je bij een klein prijsje: ‘Ja, dat tientje is leuk hoor, maar dat dekt de inleg niet eens, dus dat is geen winst.’ Hoezo geen winst?

Spreekwoord

Ken je dat spreekwoord nog: wie het kleine niet eert is het grote niet weerd…? De inleg heb je al gedaan en die is dus ‘weg’, dus alles wat je naderhand binnenhaalt is per definitie winst!

Het niet als zodanig beschouwen is in feite je eigen glazen ingooien, want je hebt ergens een definitie van winst gemaakt en zolang het niet volledig voldoet aan die definitie, is het geen winst. Hoe krom is dat? Zo haal je toch ook meteen alle plezier uit het meedoen aan die loterij?

Andere benadering

Hoe zou het zijn om A) te gaan waarnemen hoe vaak je je armen over elkaar houdt en B) elke vorm van winst/ verrassing die naar je toe komt met open armen te gaan ontvangen?

Hoe veel leuker is het voor het universum om te geven aan jou wanneer je je armen wijd uitgestrekt hebt, ready to receive?

Alleen al de gedachte eraan creëert in ieder geval bij mij al zó veel ruimte! Ik ben benieuwd hoe dit voor jou is.

Skills trainen

Wil je jouw vaardigheid om te ontvangen versterken? Ik train je erin in de workshop Ontvangen met totaal gemak.  Lees hieronder verder over deze training.