Nieuwe Masterclass voor Opleidingsmanagement

Al een aantal jaar train ik regelmatig Opleidingscommissies en leer ik ze hoe ze meer impact kunnen maken in hun rol. Elke keer weer zie ik van die gloeilamppeertjes aangaan boven de hoofden van deelnemers. Niet alleen vanwege de theorie, maar ook omdat ze bijvoorbeeld ontdekken dat ze soms beter het gesprek op procesniveau kunnen voeren, in plaats van op inhoud.  

Winst te behalen

Wat ik in de afgelopen jaren ook ben gaan inzien, is dat niet alléén Opleidingscommissies er goed aan doen om zich te laten bijspijkeren. Want met wie zit zo’n OC meestal aan tafel…?

Juist, met de Opleidingsdirecteur.

En zeg nou zelf, het is voor zowel Opleidingsdirecteur als Opleidingscommissie toch veel prettiger samenwerken als de ander op hetzelfde kennisniveau zit?

Kennisopbouw

Als opleidingsmanager of -directeur zit je natuurlijk aan het stuur als het gaat om ontwikkelingen van de inhoud van je curriculum, en plannen in die richting wil (moet!) je delen met je Opleidingscommissie.

Maar hoe zit het ook alweer, waarom moet je die info delen, en wat mag/moet de Opleidingscommissie er dan vervolgens mee?

Welke wettelijke kaders en instemmings- en adviesrecht heb je rekening mee te houden? En hoe strijk je de plooien in het samenwerkingsproces zodanig glad, zodat je ook echt iets hebt aan uitgebrachte adviezen, waarna instemming een eitje wordt… Allemaal vragen waar je als opleidingsmanager wellicht nét op een stressvol moment over na moet denken. 

Masterclass

Precies hierom heb ik een masterclass ontwikkeld die zich volledig richt op de Opleidingsmanager of -directeur.

In een sessie van 2 uur behandelen we de inhoudelijke én strategische tools die je als Opleidingsmanagement nodig hebt om de samenwerking met je Opleidingscommissie naar het volgende level te brengen. We gebruiken de theorie om jouw actuele kwesties on the spot verder te helpen.

Na de masterclass heb je inzichten opgedaan waarmee je een volgende keer ook je voordeel doet, omdat je beter weet waar je rekening mee hebt te houden. 

Spreekt dit je aan en wil je meer weten over deze Masterclass? Lees dan verder via de link hieronder: