Masterclass: Samenwerken met je Opleidingscommissie

Masterclass: Samenwerken met je Opleidingscommissie

Ben jij als opleidingsmanager of -directeur zoekende in hoe je de samenwerking met de Opleidingscommissie moet vormgeven? Krijg je regelmatig feedback of adviezen die nét op het verkeerde focussen, waardoor je er eigenlijk niets mee kan? Titia Verdenius Organisatieadvies praat je in één sessie doelgericht bij over waar de Opleidingscommissie precies voor is en hoe jij ‘m succesvol kunt betrekken bij de kwaliteitsverbetering van je opleiding. Na deze masterclass ga je op het juiste niveau het gesprek aan met de OC, kies je je onderwerpen gerichter en wordt het steeds meer werken mét (in plaats van naast) de Opleidingscommissie.

Vraag jij je af of je alles uit het contact met de Opleidingscommissie haalt?

Verbeter de relatie met de OC

Vertrouwde parner van o.a.:

TU Delft
Erasmus MC
Universiteit Leiden
AHK - Reinwardt Academie

Masterclass Samenwerken met je Opleidingscommissie

Titia

Sinds ik regelmatig Opleidingscommissies train, weet ik goed wat de strubbelingen van OC’s zijn richting het Opleidingsmanagement. Het kan bijna niet anders dan dat ’t Opleidingsmanagement daar óók last van heeft.

Tijd dus om ook jouw kant van de tafel te voorzien van de benodigde tools om de samenwerking met de Opleidingscommissie naar het volgende level te brengen. In deze masterclass geef ik je die tools, zowel inhoudelijk als strategisch. Na afloop weet je weer precies wat je te doen staat en hoe je de OC daar slim bij kunt betrekken.

Werk je voor jouw opleiding samen met een onderwijscoördinator? Nodig haar/hem vooral ook uit voor deze masterclass, zodat jullie er beiden alles uit kunnen halen!

Zo gaan we te werk

Bepaal de focus

In het voorbereidend gesprek (online) bespreken we waar je tegenaan loopt en bepalen we de focus voor jouw masterclass.

Masterclass

In deze interactieve sessie gaan we in vogelvlucht door de kaders rondom medezeggenschap en onderwijskwaliteit. Daarnaast bespreken we actuele casussen en leer je welke nieuwe aanvliegroutes je kunt kiezen in contact met de Opleidingscommissie.

Verbeter de opleiding

Nu je weet wat wel én niet werkt (en waarom!) maak je vanzelf slimmere afwegingen en betrek je de OC succesvol bij je verbeterplannen.

Eerdere ervaring

‘Ik heb echt heel veel aan de bijeenkomst gehad. We hebben veel besproken en dat kon goed zonder dat we in soort diepte casussen ingingen. Het plaatje maar ook een paar goede zinnen heb ik opgeschreven en al 2 keer opgezocht. Rolvastheid is echt belangrijk en al ingewikkeld genoeg. Maar als je niet precies weet wat de rollen zijn, dan kom je wel heel makkelijk in drijfzand. Ik heb hierover nu echt vaste grond onder de voeten. Ik denk dat het ook heel goed was dat je vooraf naar de verwachtingen en wensen vroeg. Ik denk dat dat heel erg hielp om het echt voor ons passend te maken.’
Joke (opleidingsmanager)
over de Masterclass voor opleidingsmanagers

Investering

De Masterclass Samenwerken met je Opleidingscommissie levert je in 2 uur de belangrijkste basiskennis over OC’s. Daarnaast is er ruimte om de masterclass aan te passen aan jouw behoefte, bijvoorbeeld omdat je met je opleiding in een groot traject zit en je daar specifiek over in gesprek wilt. We bepalen samen de doelen in een voorbereidend gesprek (1 uur, online), enkele weken vóór de geplande masterclass.

De investering voor het geheel (1 uur online voorbereidingssessie; 2 uur Masterclass op locatie) is € 825,- excl. BTW en excl. reiskostenvergoeding, en is gebaseerd op een sessie met het opleidingsmanagement van één opleiding.

Tip: samen is beter dan alleen! Creëer momentum en plan niet alleen de Masterclass voor het opleidingsmanagement, maar ook meteen de Expert-begeleiding voor OC’s. Zo zorg je dat iedereen de juiste basiskennis heeft en je vanaf nu echt spijkers met koppen slaat samen met je OC. Plan vandaag nog een intake en vraag naar de mogelijkheden! 

Op al onze offertes, overeenkomsten en opdrachtbevestigingen zijn algemene voorwaarden van toepassing. Deze zijn in te zien via de link Algemene voorwaarden, onderaan deze pagina.