Een blog over oordelen

Alles wat je aandacht geeft groeit. 

Als je ergens een mening of oordeel over hebt, dan geef je het aandacht. Misschien heb je je dat nooit gerealiseerd, maar toch is het zo. Zodra je ergens een mening over ontwikkelt, is het onderwerp dus bij jou onder de aandacht. Andersom werkt het ook zo: als je ergens geen mening, écht geen mening over hebt, dan leg je het onderwerp of de persoon naast je neer en ga je verder met waar je mee bezig was. Je denkt er verder niet meer over na. En dan weer terug naar het begin: alles wat je aandacht geeft groeit.

Door de mening of het oordeel dat je hebt over iets of iemand, creëer je dus dat datgene of diegene ‘groeit’. Meer energie naar zich toegestuurd krijgt. Want aandacht is energie.

Bedenk je wat er kan gebeuren als iemand positive vibes naar je toe stuurt. Laat staan als heel veel mensen het tegelijk doen.

Ik heb het zelf mogen ervaren, toen ik heel ziek was enkele jaren geleden, toen meerdere heel dierbare mensen mij in hun gebeden meenamen gedurende een langere periode. En ik wéét dat dat het verschil heeft gemaakt. De energie, liefde en licht die ze mij stuurden gaven echt kleine zetjes in de goede richting.

Terug naar oordeel. Als je een (sterk) oordeel hebt over iets of iemand, en je blijft dat voeden door er bijvoorbeeld telkens maar weer over te praten, of het te blijven opzoeken op internet… Dan versterk je in feite het bestaansrecht van datgene of diegene waar je het oordeel over hebt.

Vreemde gewaarwording, niet? Alles is het tegenovergestelde van wat het lijkt te zijn… Wie weet denk je er eens aan als je weer iets of iemand tegenop waar je nekharen van overeind gaan staan.