Expert-begeleiding voor Opleidingscommissie

Expert-begeleiding voor Opleidingscommissies

Kortdurende begeleiding op maat voor Opleidingscommissies

Jij als bevlogen lid, secretaris of voorzitter van een opleidingscommissie hebt de wens om meer impact te maken met jullie commissie. Ik help je graag dit te bereiken door een tijdje met jullie op te lopen en mijn kennis met je te delen. Je haalt mij erbij als er een casus is waar jullie een extra paar ogen bij nodig hebben. Hulp op afroep dus!

De insteek van deze expert-sessies is het samen onderzoeken wat werkt (en wat niet!), en welke strategie tot welke uitkomst kan leiden. De basiskennis (waar ga je wel en niet over als OC) en de kwaliteitszorgkaders nemen we als uitgangspunt; die ontvang je vóór de eerste bijeenkomst in een e-book. Tijdens de sessies fungeer ik als sparringpartner en begeleid ik jullie in het zelf toepassen van de informatie uit het e-book.

Maak een eind aan adviezen die in een zwart gat vallen. Maak een eind aan hard werken met te weinig resultaat. Geen frustratie meer!

Ik help je je tijd goed te besteden. Ik help je de juiste strategie te bepalen. Ik help je met het stellen van de juiste vragen aan de juiste partijen… Kortom: 

Word de luis in de pels waar de opleiding wél op zit te wachten!

Over Titia

Ik weet hoe vervelend het is als de Opleidingscommissie op stel en sprong een advies moet geven op een voorstel dat veel te laat binnen is gekomen. Ik ken genoeg verhalen over niet-opgevolgde OC-adviezen, en dus ook hoe ondankbaar het kan voelen om in de OC te zitten. En toch… ga je door, omdat je hart hebt voor je opleiding en die extra stap wilt zetten.

Sinds 2019 heb ik vele trainingen aan OC’s voor opleidingen in allerlei domeinen (van technisch tot medisch tot kunsten) gegeven. Ook deed ik onderzoek naar hoe Opleidingscommissies het beste tot hun recht komen naast alle andere gremia in een faculteit. Zodoende kan ik met bijna elke vraag die je hebt over jouw commissiewerk wel uit de voeten. 

Vertrouwde parner van o.a.:

Zo ziet het traject eruit

  1. Intake
    In de online intake hoor ik graag van je waar jullie nu staan als OC, wat jullie bereikt hebben tot nu toe en wat er op de rol staat. We bepalen meteen de focus voor de eerste sessie. Na deze intake ontvang je het e-book en ontvang ik van jullie wat documentatie om een goed beeld te krijgen ter voorbereiding van de eerste bijeenkomst.

  2. Eerste expert-gesprek op locatie (2 uur)
    We zien elkaar live bij jou op locatie voor de eerste sessie. In deze bijeenkomst van 2 uur nemen we de theorie nog even kort door, waarna we meteen jullie praktijk in duiken. Jullie bepalen de casussen. Dit kan een huidig dilemma zijn, maar ook iets uit het verleden waar je alsnog lering uit wilt trekken voor de toekomst. Of we bereiden een toekomstig speerpunt voor. Het is jullie feestje.

  3. Vervolgsessies (online, telkens 1 uur)
    De tweede en derde sessie duren elk één uur en zijn online. We kunnen deze sessies meteen bij de start van onze reis inplannen, maar je kan er ook voor kiezen om ze pas te plannen als het nodig is (wel binnen 6 maanden na de eerste sessie, om momentum te behouden). 

Investering

Titia

De Expert-begeleiding voor Opleidingscommissies biedt je de kans om precies als jullie er even niet uit komen, hulp in te roepen van een ervaren trainer. We maken flink wat meters in de eerste bijeenkomst, waarna jullie me in de opvolgende maanden invliegen als je me nodig hebt.

Voor dit maatwerk-traject (1 intake, 1 live-bijeenkomst, 2 online sessies en een e-book met alles wat je moet weten als OC) is de investering € 1.125,- excl. BTW en excl. reiskostenvergoeding. Aanvullende sessies zijn mogelijk (een meerprijs is van toepassing). 

Tip: samen is beter dan alleen! Creëer momentum en plan niet alleen de Expert-begeleiding voor opleidingscommissies, maar ook meteen de Masterclass voor het opleidingsmanagement. Zo zorg je dat iedereen de juiste basiskennis heeft en je vanaf nu echt spijkers met koppen slaat samen met het opleidingsmanagement.

Plan vandaag nog een intake en vraag naar de mogelijkheden! 

Eerdere ervaring

'Het is na de bijeenkomst toch wel heel goed is blijven hangen wat onze rol als opleidingscommissie nu precies is, en vooral ook wat wij niet moeten doen. Daar heeft jouw training toch wel heel erg goed toe bijgedragen. Ik vond ook dat je rustig en kalm bleef onder de soms best heftige uitspraken van sommigen van ons, en dat je dan toch steeds kon uitleggen hoe jij naar dingen kijkt. Goed gedaan. Wij hebben er veel aan gehad.'
Kees (voorzitter Opleidingscommissie)
over de training voor Opleidingscommissies
'Ik vond de workshop erg verhelderend. Het was fijn dat Titia zich al vooraf had verdiept in zaken die gespeeld hebben afgelopen jaren en de accreditatie bijvoorbeeld. Het was fijn om te kunnen brainstormen over projecten die wij zouden kunnen oppakken en wat voor rechten wij hebben in verschillende situaties. Kortom: ik vond het erg leerzaam.'
Lianne (voorzitter Opleidingscommissie)
over de training voor Opleidingscommissies

 

Nu al je impact vergroten? Lees dan de blogs over en voor opleidingscommissies die ik eerder schreef. Hier kun je ze vinden

Op al onze offertes, overeenkomsten en opdrachtbevestigingen zijn algemene voorwaarden van toepassing. Deze zijn in te zien via de link Algemene voorwaarden, onderaan deze pagina.