Hi, ik ben Titia

Titia

Ik sta bekend om de analogieën die ik uit de lucht grijp om ingewikkelde zaken begrijpelijk te maken.  Work-wise bekijk ik situaties niet alleen bedrijfskundig, maar ook systemisch en energetisch. Ik houd je bij de les met rake vragen die je misschien niet zag aankomen, maar waarvan je meteen weet: oh ja, daar kan ik eigenlijk niet omheen. Zo help ik jou te herinneren wat je eigenlijk zelf al wist. Ik heb een goeie bullshitradar, en tegelijk laat ik je zien welke vervolgstap je nu kunt zetten, zonder jezelf lelijk te overstretchen. Als je mij binnenhaalt, dan weet je dat er wat gaat schuiven. Maar wát precies, dat valt niet altijd te voorspellen. Het laat zich vanzelf zien.

Achtergrond

Ik heb in mijn leven behoorlijk wat, zoals ik het zelf noem, steile leercurves gehad. Op mijn 8e toen mijn vader overleed… later toen ik tijdens een van mijn wereldreizen in een natuurramp verzeild raakte… of in 2016 toen ik te maken kreeg met een ernstige ziekte en bijbehorende revalidatie.

Ik leerde dat het leven niet 100% maakbaar is, maar uiteindelijk ook dat ik elke dag weer opnieuw kan beginnen. Ja, je kunt veel bagage hebben, maar dat hoeft geen blok aan je been te worden. Ik ben met die van mij aan de slag gegaan en mán, dat scheelt een hoop zwaarte. Het heeft me milder en luchtiger gemaakt, maar ook sterker op analytisch vlak.

Helicopterview

En dat analytische helpt me ook in mijn werk als organisatieadviseur. In 2018, al een tijdje toe aan wat anders, besloot ik op een dag: als mijn ideale baan niet te vinden is, dan creëer ik hem toch gewoon zelf? Ineens was het me duidelijk: ik werd ondernemer.

Met op dat moment een plaatje voor ogen van mij als life coach, maar dat zoveel jaar later volledig is bijgesteld richting organisatieadviseur. Omdat dit veel beter bij me past.

Ik kan er enorm veel in kwijt: mijn creativiteit, interesse in de ander, de helicopterview, mijn analytisch vermogen, vindingrijkheid en kansen zien voor anderen… maar ook mijn fijngevoeligheid, humor en mijn vermogen om de weg naar (zelf)heling te vinden.

Liefde voor reizen

En wat ik me pas na een paar jaar ondernemen realiseerde: mijn reislust en interesse in andere culturen zijn óók gecoverd in mijn business. Want al die instellingen, faculteiten en opleidingen zijn ieder hun eigen unieke wereld met eigen cultuur, en ik mag me daar dan een tijdje in wentelen. Hoe leuk is dat??

Kortom, ik heb mijn draai gevonden.

Titia in de media!

Leer me nóg beter kennen; lees en luister hier verder:

Maar nu genoeg over mij. Hoe is het met jou? Vertel me jouw verhaal – neem contact met me op!

Lees hier de klantervaringen van mijn opdrachtgevers, die verbonden zijn aan onderstaande organisaties: