penarie

Helaas, I’m not your knight in shining armor. Ik kom je niet redden uit de penarie.

Ik ga je ook geen loze beloftes doen, zo van: straks als ik weg ben loopt je volledige organisatie helemaal op rolletjes.

Montessori-principe

Wat ik wel kan doen is je helpen het zelf te doen. Mijn kinderen zitten op de Montessorischool en het credo daar is: leer mij het zelf te doen. Dit pas ik ook graag toe in mijn werk. Ik help je op weg door knelpunten inzichtelijk te maken en je inzicht te geven in hoe je die zelf kunt tackelen.

Maar als jouw team er eigenlijk geen zin in heeft om er ook echt mee aan de slag te gaan, dan kun je er na mij nog drie consultancybureaus op los laten, en die gaan je dan adviseren of ze komen de boel oplossen… maar dat gaat je dan niet helpen. 

Waarom niet? 

Out of the penarie

Uiteindelijk ben jij en zijn jouw mensen het, die de inzichten moeten gaan inbedden in de dagelijkse routine. Een adviesrapport alleen is niet zaligmakend, dat realiseer ik me ook. 

Daarom geef ik je altijd zicht op de horizon die voor jouw team/organisatie haalbaar is en op welke termijn. Zodat jullie doelen kunnen stellen én behalen. Op eigen kracht.

En ondertussen kan ik desgewenst een tijdje met je oplopen as you climb out of the penarie.

Werkwijze

Ik geef een paar goeie voorzetjes om de aanloop te nemen, in de vorm van een onderzoek, advies of een goed gesprek. Geen standaard adviesrapport waarbij je je afvraagt of je wel écht gehoord wordt.

Ga je met mij aan de slag, dan kun je verwachten dat ik jou én je mensen vragen ga stellen die misschien niet 1-2-3 te beantwoorden zijn, maar waar je wel naar moet kijken om echt richting een organisatie op rolletjes te gaan. Zo komen ongeziene stoorzenders in beeld. 

Zodat je weet waardoor jouw organisatie al die tijd afgeleid werd.

Zelf in het zadel

Je zal zien; uiteindelijk wil je zélf weer in het zadel, omdat je weet wat je te doen staat. En dan, zonder dat je het doorhad, ben jij ineens de knight in shining armor waar je naar op zoek was.

Aan de slag? Neem contact op.

Titia Verdenius (1980) helpt betrokken, ambitieuze managers in het mbo, hbo en wo bij het bouwen van succesvol gestroomlijnd onderwijs. Op deze website schrijft ze regelmatig over het snijvlak van procesmanagement, onderwijskwaliteit én het inzetten van jezelf als instrument voor verandering in en met je werk. Met haar bedrijfskundige en systemische blik geeft zij je altijd weer zicht op een ander perspectief.    Neem contact op

More to explore...