In 5 stappen een goed advies snel op papier zetten
Ook in het beroepsonderwijs is het schrijven van een goed adviesmemo een essentiële vaardigheid. Of je nu een ervaren beleidsmedewerker bent of
Kennen wij elkaar nog niet? En wil je een beeld van me krijgen dat niet letterlijk in mijn LinkedInprofiel staat? Lees dan verder.
Ik werk samen met toonaangevende HO-instellingen in Nederland. Je krijgt iemand over de vloer die al minstens 20 opleidingen binnen zo’n 10 faculteiten/academies van dichtbij heeft bekeken, met evenzoveel bijbehorende gebruiken, culturen, en good (en eerlijk is eerlijk: ook de not so good) practices.
Met al die ervaring kan ik je dus in bijna alle gevallen wel helpen door te putten uit mijn eigen eerdere playgrounds. En heb jij nou een situatie waar ik toch niet mee uit de voeten kan, dan heb ik mijn netwerk achter me staan – een oplossing vinden we altijd!
Samenwerken met mij is niet alleen het binnenhalen van analytisch vermogen, maar ook van waarnemingsvermogen voor wat niet gezien wordt maar wel gehoord wil worden.
Mijn ervaring is dat er tussen neus en lippen door een hoop informatie te vinden is, maar omdat die vluchtig is, ga je er snel aan voorbij. Omdat we geleerd hebben om te vertrouwen op ons informatie-brein. Terwijl er ook nog zoiets is als wat je wéét, zonder dat je het ergens gelezen of gehoord hebt.
Mijn motto is niet voor niets ‘Je weet meer dan je denkt’. Ik ben er om jou te helpen in het verbinden van je kennis met je weten, als jij dat wilt.
Ik neem mezelf, mijn persoonlijkheid en achtergrond, altijd mee in mijn werk. Verwacht geen consultant in een grijs mantelpak, zo één die jou en je organisatie een jaar later alweer vergeten is.
Zodra ik voor je kies als opdrachtgever, ben ik op jou én de energie van je organisatie aangehaakt. Betrokkenheid is het uitganspunt, met hart voor mijn én jullie zaak.
Ik woon sinds 2012 in Rotterdam en al ben ik geen geboren Rotterdamse, toch hou ik van dat gezegde ‘Rotterdammers zijn geboren met opgestroopte mouwen’. Ik schep er plezier in om ergens mijn tanden in te zetten; of het nu een onderzoek met advies is, of even een middag me kwaad maken om ergens schoon schip te maken en daarmee overzicht te creëren.
Samenwerken met elk van mijn opdrachtgevers beschouw ik als een co-creatie. Natuurlijk, je haalt mij erbij om iets voor je op te lossen, je inzicht te geven of ergens bij te helpen. Kortom je vraagt mij iets te geven. Maar voor mij is balans (ook in geven en ontvangen) belangrijk en ik leg je graag uit waarom.
Ontvangen – het is te makkelijk om dit alleen maar op geld en omzet te gooien. Belangrijker: wat ik bij jou kom halen kan van alles zijn, maar wat het in ieder geval is: inzicht in hoe ik mezelf kan blijven verbeteren als dienstverlener.
En vooruit, een 6e als bonus:
Vooraf stem ik af op wat ik met en bij jou kan leren, en achteraf reflecteer ik voor mezelf en mijn bedrijf op wat goed en wat minder goed ging. Vaak lees ik dan ook nog even mijn ‘startnotitie’ na en blijken mijn voorgevoelens achteraf behoorlijk te kloppen.
Zo weet ik ook of een potentiële nieuwe opdracht daadwerkelijk een bijdrage zal zijn voor mij, mijn bedrijf én voor jou. Als ik in mijn afstemming vooraf een Nee krijg, dan doe ik het niet. Misschien had je nog nooit hierover nagedacht, maar dit is hoe ik het doe.
Vragen? Verder praten? Ik zie je berichtje wel verschijnen. Klik op de link hieronder.
Zijn we nog niet gelinkt? Vind me hier en stuur een linkverzoek!
Titia Verdenius (1980) helpt betrokken, ambitieuze managers in het mbo, hbo en wo bij het bouwen van succesvol gestroomlijnd onderwijs. Op deze website schrijft ze regelmatig over het snijvlak van procesmanagement, onderwijskwaliteit én het inzetten van jezelf als instrument voor verandering in en met je werk. Met haar bedrijfskundige en systemische blik geeft zij je altijd weer zicht op een ander perspectief. Neem contact op.
Ook in het beroepsonderwijs is het schrijven van een goed adviesmemo een essentiële vaardigheid. Of je nu een ervaren beleidsmedewerker bent of
In voorbereiding op de vele trainingen voor Opleidingscommissies van de afgelopen twee jaar heb ik regelmatig een adviesmemo van de commissie aan
In het beroepsonderwijs is balans een uitdaging. Strategische keuzes schuren vaak met de realiteit: De student centraal – een logisch doel, maar
Als consultant voor het mbo en hbo helpt Titia Verdenius betrokken, ambitieuze managers bij het bouwen van succesvol gestroomlijnd beroepsonderwijs.
Ongeveer 6x per jaar komt ‘ie in je mailbox.