Routekaart traject - leeg

Je bent op zoek naar een duurzame oplossing voor een complex vraagstuk binnen je onderwijsorganisatie. Misschien heb je al verschillende stappen gezet, maar merk je dat de echte doorbraak nog uitblijft. Hoe weet je dan of het Routekaart-traject aansluit bij wat jullie nodig hebben?

In deze FAQ lees je precies hoe het traject werkt, wat je kunt verwachten en hoe het jou helpt om je strategische doelen te realiseren.

1. We hebben nú een oplossing nodig. Hoe snel kunnen we aan de slag?

Binnen een week na ons eerste contact heb je al zicht op de stappen die we samen gaan zetten, inclusief een duidelijke prijsopgave. Na de gezamenlijke kickoff duurt het traject meestal 3-4 maanden, waarna je een Routekaart op maat in handen hebt.

Is direct starten niet mogelijk? Dan kijken we samen naar wat er in de tussentijd al wél kan. Dit bespreken we tijdens de kennismaking.

2. Onze agenda’s lopen over. Hoeveel tijd kost het traject?

Ik weet hoe druk het in onderwijsorganisaties kan zijn. Daarom plannen we tijdens de kickoff direct de belangrijkste momenten (zoals het locatiebezoek, de pitstop en de eindpresentatie). Zo weet je meteen waar je aan toe bent en kun je tijd vrijhouden.

De interviews met medewerkers plan ik flexibel (vaak online) in, en veel van mijn analyse doe ik op mijn kantoor in Rotterdam. Daardoor blijft de tijdsinvestering voor jullie overzichtelijk.

Na afloop van het traject ontvang je een heldere en goed gestructureerde Routekaart, zodat je direct verder kunt met de juiste stappen. Je zult zien dat je veel meer bereikt dan je doorhebt, juist omdat het behapbaar blijft.

3. We hebben al verschillende dingen geprobeerd. Waarom werkt dit wél?

Veel onderwijsorganisaties richten zich ongemerkt vooral op het aanpakken van symptomen. Dat zorgt ervoor dat problemen na een tijdje in een andere vorm terugkomen. 

Mijn werkwijze is anders. Ik kijk niet alleen naar structuren en processen, maar ook naar cultuur, gedrag en leiderschap. Door de harde en zachte kant van je organisatie met elkaar in balans te brengen, zorgen we ervoor dat veranderingen écht beklijven.

4. Hoe zorg je ervoor dat de uitkomsten praktisch uitvoerbaar zijn?

Mijn Routekaart is geen rapport dat in een la verdwijnt, maar een concreet en uitvoerbaar plan. Hierin vind je onder andere:

  • Hoe jullie organisatie er nu voor staat en hoe je op dit punt bent gekomen,
  • Wat jullie doel is en welke stappen daarvoor nodig zijn,
  • Wat er nodig is vanuit management en bestuur,
  • Wat er gebeurt als je niets doet,
  • Wat je vandaag al in gang kunt zetten.

De adviezen zijn direct toepasbaar en sluiten aan op de dagelijkse praktijk, zodat jullie er meteen mee aan de slag kunnen.

5. Wat is de investering voor dit traject?

Ter indicatie: de investering voor een maatwerktraject ligt doorgaans rond de 30.000. Naast jullie plan op maat, investeer je met mij in jaren aan ervaring, inzichten uit andere onderwijsorganisaties en een aanpak die problemen bij de wortel aanpakt.

Wil je het meeste halen uit het traject? Dan is het slim om alvast momenten te plannen om met je team aan de slag te gaan zodra de Routekaart er ligt. Zorg ook voor ruimte om tussentijds te reflecteren. De ervaring leert dat het traject veel in beweging zet, zowel zichtbaar als onder de oppervlakte.

Benieuwd naar ervaringen van anderen? Lees hier een voorbeeldcase.

6. Hoe weet ik of dit traject echt bij ons past?

Een goede samenwerking is essentieel voor succes. Daarom starten we altijd met twee verkennende gesprekken. Zo krijg je een goed beeld van mijn werkwijze en kunnen we samen bepalen of het traject aansluit bij jullie vraagstuk.

Na jouw akkoord op mijn aanbod gaan we verder de diepte in tijdens de kickoff. Mocht je na de kick-off toch het gevoel hebben dat dit niet de juiste route is, dan stoppen we het traject en ontvang je je investering terug.

Ik werk met een klein aantal opdrachtgevers tegelijk, omdat ik geloof dat échte verandering ontstaat door intensieve samenwerking. Daarom zorg ik ervoor dat we een goede match zijn—dat maakt het traject effectiever én prettiger voor beide partijen.

Wil je meer weten over het Routekaart-traject? Lees dan ook deze blog waarin ik je meeneem in alle stappen van het traject.

Of plan direct een vrijblijvende kennismaking: dan kijken we samen of dit traject past bij jullie vraagstuk.

Heb je liever dat ik contact met jou opneem? Gebruik dan het contactformulier

Titia Verdenius (1980) helpt betrokken, ambitieuze managers in het mbo en hbo bij het opsporen én oplossen van weeffouten in de onderwijsorganisatie.  Op deze website schrijft ze regelmatig over haar unieke werkwijze, die leidt tot integrale verbetering van het onderwijsproces zonder dat het op een reorganisatie uitdraait. Met haar bedrijfskundige en systemische blik geeft zij je altijd weer zicht op een ander perspectief.    Neem contact op

More to explore...