Veelgestelde vragen

Titia

Veel vragen! Een gemiddeld traject met mij is een goeie mix van het in kaart brengen van de bestaande situatie, en tegelijk het ontdekken van onbekend terrein rondom die situatie.

Dat doe ik door vragen te stellen die niet altijd wachten op een antwoord maar waarmee je wel een ander gezichtspunt kunt innemen. Zodat je de bestaande mix van inhoud, proces en samenwerking van een andere kant kan bekijken.

Vaak zie je dat een oplossing recht onder je neus ligt. Een luchtige benadering, met een scherp oog voor alles wat jou tot nu toe af kon leiden. Samen kijken we welke van jouw standpunten over de datum zijn, en ik geef je een zetje om je ambities waar te maken.

Als bedrijfskundige richt ik me op bedrijfsvoering; het stroomlijnen van processen binnen organisaties. Daar bovenop heb ik me gespecialiseerd in verandermanagement: het stroomlijnen van veranderprocessen in organisaties.

Onderwijsorganisaties hebben ook processen die goed in elkaar moeten grijpen om tot een kwalitatief hoogstaand eindproduct te komen. En de mensen in de organisatie zijn daarin cruciaal.

Ik richt me dus op proces- en kwaliteitsverbetering in het onderwijs, terwijl een geschoold onderwijskundige meer op de inhoud van het onderwijs zit. Samen werken we aan onderwijskwaliteit.

Meer weten? Lees deze blog

Absoluut! MBO, HBO en universitair onderwijs hebben allemaal gemeen dat het cyclisch opgebouwd is; zowel op academisch jaar als in onderwijsperiodes binnen een jaar.

Voor HBO en WO geldt dat er een kwaliteitskader is (accreditaties) waarbinnen je als opleiding moet voldoen aan bepaalde eisen. Ook in het MBO is kwaliteitszorg een belangrijk thema, waar mijn jarenlange ervaring van toegevoegde waarde kan zijn.

Neem contact met me op, dan gaan we op onderzoek uit!

Dat hangt af van wat jij nodig hebt. Ik kan een advies voor je schrijven waar je vervolgens zelf mee verder gaat. Maar afhankelijk van de situatie kun je mij ook vragen mee te werken aan de implementatie van de aanbevelingen. Doe ik alleen het eerste, dan werken we 1-3 maanden samen, wil je ook het tweede dan ben ik langer bij je aan het werk. En voor project- of interim hangt het enorm af van de scope en vraag. Tot slot kun je me ook nog gericht in laten vliegen als sparringpartner voor een specifiek doel of doelgroep. 

Je ziet al, er is van alles mogelijk. Neem contact op, dan kijken we naar jouw vraag en naar de mogelijke aanvliegroutes.

Dat kan zeker! Op deze pagina lees je meer over mij en over hoe ik werk.

Naast mijn goed stel hersens, maak ik ook gebruik van mijn intuïtie; mijn ingebouwde kompas. In de afgelopen jaren heb ik mezelf getraind om die ongeziene kracht te versterken met vele vormen van persoonlijke ontwikkeling: coaching, bewustzijnswerk, energiewerk, lichaamswerk en systemisch werk. Wat het me heeft gebracht is dat ik mijn eigen wijsheid terug heb!

Maar zonder dollen… het grote geschenk voor mij van al dat innerlijk werk is dat ik heb geleerd dingen op een andere manier te bevragen, namelijk zonder dat ik nu-nu-nu een antwoord wil op een vraag. Ik stel een vraag in het luchtledige, en het antwoord laat zich aan me zien als ik er klaar voor ben. Scheelt een hoop gepieker!

Het stellen van vragen die mijn blik verruimen helpt mij om een ander perspectief te krijgen op het hier en nu (of op het verleden), en dat geeft ruimte voor een frisse blik. En dat kunnen we allemaal wel eens gebruiken: een nieuw perspectief, gevolgd door een diepe zucht – hèhè…

Daarom houd ik mijn inzichten niet voor mezelf, maar ik pas ze ook toe met en bij mijn opdrachtgevers. Hoe je dat kunt merken? Da’s een mooi bruggetje naar de eerste vraag hierboven: ik stel vragen! Spreekt dit je aan en wil je met me aan de slag? Neem contact op!

Dit is wat anderen zeggen over Titia

Partners