Veelgestelde vragen

Veel vragen! Een gemiddeld traject met mij is een goeie mix van het in kaart brengen van de bestaande inhoud, en tegelijk het ontdekken van onbekend terrein rondom die inhoud. Dat doe ik door vragen te stellen die niet altijd wachten op een antwoord maar waarmee je wel een ander gezichtspunt kunt innemen. Zodat je de bestaande inhoud van een andere kant kan bekijken. Vaak zie je dat een oplossing recht onder je neus ligt. Een luchtige benadering, met een scherp oog voor alles wat jou tot nu toe af kon leiden. Samen kijken we welke van jouw standpunten over de datum zijn, en ik geef je een zetje om je ambities waar te maken.

Als bedrijfskundige richt ik me op bedrijfsvoering; het stroomlijnen van processen binnen organisaties. Daar bovenop heb ik me gespecialiseerd in verandermanagement: het stroomlijnen van veranderprocessen in organisaties. Onderwijsorganisaties hebben ook processen die goed in elkaar moeten grijpen om tot een kwalitatief hoogstaand eindproduct te komen. En de mensen in de organisatie zijn daarin cruciaal. Ik richt me dus op proces- en kwaliteitsverbetering in het onderwijs, terwijl een geschoold onderwijskundige meer op de inhoud van het onderwijs zit. Samen werken we aan onderwijskwaliteit.

Absoluut! MBO, HBO en universitair onderwijs hebben allemaal gemeen dat het cyclisch opgebouwd is; zowel op academisch jaar als in onderwijsperiodes binnen een jaar. Voor HBO en WO geldt dat er een kwaliteitskader is (accreditaties) waarbinnen je als opleiding moet voldoen aan bepaalde eisen. Ook in het MBO is kwaliteitszorg een belangrijk thema, waar mijn jarenlange ervaring van toegevoegde waarde kan zijn.

Dat hangt af van wat jij nodig hebt. Wil je je team een gezamenlijke boost geven, dan kunnen we een training ontwikkelen, of we plannen een van de bestaande workshops. Wil je een procesverbetering in eigen hand houden, dan kun je mij inzetten als een extra paar ogen. We plannen dan bijvoorbeeld een serie één-op-één-sessies waarin we de voortgang van je verbetertraject bespreken. Wil je mij tijdelijk laten meedraaien in je team of wil je me op een specifiek project inzetten? Ook dat is mogelijk. Neem contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

Dat kan zeker! Neem contact met me op en dan bekijken we wat jouw ideale plaatje is. Plan je intake via de knop hieronder.

Op deze pagina lees je meer over mij en over hoe ik werk.

Mijn basis haal ik niet alleen uit de studies die ik heb gevolgd, maar uit mijn hele leven. In mijn bio lees je meer over mijn achtergrond, en die levenswandel bracht mij ook bij Access Consciousness.

Het is een set tools die mij en heel veel anderen helpt om meer uit het leven te halen. Sinds ik ermee in aanraking ben gekomen is mijn leven veel lichter geworden. Niet omdat ik volgzaam doe wat me gezegd wordt door een of andere goeroe. Juist niet! Access gaat erover dat je leert zélf nadenken. Jij weet heel goed wat goed is voor jou, alleen dat ‘weten’ zit niet noodzakelijk in je hoofd of in wat een ander je voor houdt. 

Access gaat over het creëren van ruimte zodat je keuzes kunt maken die een bijdrage zijn voor jou én voor de wereld om je heen. Door het stellen van vragen die je niet altijd met je cognitieve brein kan (en hoeft!) te beantwoorden, ontdek je dat er veel meer mogelijk is in álle facetten van je leven.

De dingen gaan me tegenwoordig een stuk makkelijker af. Waarom? Omdat ik bewuster keuzes maak. Bijvoorbeeld door de vraag te stellen: wat gaat het creëren als ik A kies? En wat gaat het creëren als ik B kies? (in plaats van: moet ik A of B kiezen?) Er is er altijd wel één van de twee die in mijn aandacht blijft hangen. En dat geeft richting om verder te kijken en volgende keuzes te maken.

Deze filosofie pas ik ook toe in mijn werk met en bij mijn opdrachtgevers. Hoe je dat kunt merken? Da’s een mooi bruggetje naar de eerste vraag hierboven: ik stel vragen! Wil je meer weten over Access Consciousness? Neem contact op, ik vertel je er graag over.

Dit is wat anderen zeggen over mij: 

Partners