Veelgestelde vragen

Titia

Veel vragen! Een gemiddeld traject met mij is een goeie mix van het in kaart brengen van de bestaande situatie, en tegelijk het ontdekken van onbekend terrein rondom die situatie.

Dat doe ik door vragen te stellen die niet altijd wachten op een antwoord maar waarmee je wel een ander gezichtspunt kunt innemen. Om zo inhoud, proces en samenwerking in jouw organisatie met een frisse blik te kunnen bekijken.

De oplossing hoeft niet ingewikkeld te zijn. Ik gebruik mijn creativiteit en heb een scherp oog voor alles wat jou tot nu toe af kon leiden. Samen kijken we welke van jouw standpunten over de datum zijn, en ik geef je een zetje om je ambities waar te maken.

Als bedrijfskundige richt ik me op bedrijfsvoering; het stroomlijnen van processen binnen organisaties. Daar bovenop heb ik me gespecialiseerd in verandermanagement: het stroomlijnen van veranderprocessen in organisaties.

Onderwijsorganisaties hebben ook processen die goed in elkaar moeten grijpen om tot een kwalitatief hoogstaand eindproduct te komen. En de mensen in de organisatie zijn daarin cruciaal.

Ik richt me dus op proces- en kwaliteitsverbetering in het onderwijs, terwijl een geschoold onderwijskundige meer op de inhoud van het onderwijs zit. Samen werken we aan onderwijskwaliteit.

Meer weten? Lees deze blog

Ik heb veel ervaring in universitair onderwijs, maar het gelukkigst maak je me in het beroepsonderwijs: het mbo en het hbo. Zelf heb ik zowel een hbo- als een wo-opleiding gevolgd en ik kom steeds meer tot de conclusie hoe vormend die hbo-tijd geweest is. 

Als mbo- en hbo-student ga je meteen aan de slag met wat je leert in de klas. De impact van toegepast onderwijs begint al in de schoolbanken: extra belangrijk dus dat het onderwijs heel goed georganiseerd is. Meteen toepasbaar dus, voor zowel student als docent.

En dat is ook hoe ik voor jou aan de slag ga. Eerst ontrafel ik welke oorzaken er onder het gedoe, de onrust en de struggles in jouw afdeling zitten. Ik maak een dwarsdoorsnede van wat er wérkelijk gebeurt: op alle lagen van de organisatie. Want vaak is de plek waar je het gedoe ziet, niet de plek waar de oorzaak zit.

Ik haal die factoren boven tafel halen die zo subtiel zijn dat jij als MT-lid ze normaal niet onder ogen krijgt. En met die informatie teken ik een routekaart voor je uit waarin je terug ziet wat je hier gebracht heeft, waar je nu staat, en waar je straks naartoe gaat. Inclusief een strategie hoe je op dat eindpunt gaat komen. 

Kun jij wel zo’n routekaart gebruiken? Neem dan contact met me op. 

Gemiddeld duurt een traject met een onderzoek rond de drie maanden. 

Maar ik zeg er meteen bij: het hangt af van wat jij nodig hebt. Heb je aan een advies met stappenplan genoeg, dan doen we alleen dat. Maar wil je dat ik betrokken blijf bij de implementatiefase van de voorgestelde route, dan kan dat ook. We stemmen het samen af. 

Dat kan zeker! Op deze pagina lees je meer over mij en over hoe ik werk.

Naast mijn goed stel hersens, maak ik ook gebruik van mijn intuïtie; mijn ingebouwde kompas.

In de afgelopen jaren heb ik mezelf getraind om die ongeziene kracht te versterken met vele vormen van persoonlijke ontwikkeling: coaching, bewustzijnswerk, energiewerk, lichaamswerk en systemisch werk.

Met daar bovenop de vaardigheid om vragen te stellen die niet direct een antwoord nodig hebben. Van die vragen die wat meer landingstijd nodig hebben, waarna je ineens een verruimde blik hebt gekregen. Vergelijk het maar met de situatie dat je niet op die ene naam kunt komen, en later tijdens het koken schiet hij je ineens te binnen. Precies dat ‘kunstje’ heb ik mezelf eigen gemaakt. 

Als het nodig is, maak ik er ook gebruik van in mijn werk als organisatieadviseur. 

Hoe je dat kunt merken? Da’s een mooi bruggetje naar de eerste vraag hierboven: ik stel vragen! Spreekt dit je aan en wil je met me aan de slag? Neem contact op!

Dit is wat anderen zeggen over Titia

Partners