Wat kun je verwachten van een Access Bars sessie?

Misschien weet je nog dat er vroeger op veel desktop computers ergens een lampje zat dat begon te branden als er processen liepen in de computer. Dan wist je, het ding is even bezig met nadenken dus misschien moet ik even wachten met wat ik wil doen op de computer.

Zo ervaar ik het ook met mijn eigen hoofd. Ergens is er een lampje aan de achterkant voortdurend aan het branden; gedachten die door ratelen en echt stil wordt het niet.

Hoe zou het zijn om dat ratelen even on hold te zetten? Het kan met de Bars. Het kan je winst opleveren op gebieden die je niet zou bedenken! En het leuke van Bars is, dat je zo vaak als je wilt je Bars kan laten doen; zowel grote als kleine mensen.

Een goede bekende van mij heeft een zoon van 9 en nam de proef op de som om gedurende drie weken elke dag een kwartiertje zijn Bars te doen. Een paar voorbeelden van de verschillen die zij en haar zoon hebben gemerkt:

  • Hij kan zich langer concentreren op school. Ook de ‘stomme werkjes’ zoals rekenen vindt hij makkelijker om zijn aandacht bij te houden.
  • ‘s Avonds was het altijd lastig om af te schakelen met bedtijd en in slaap vallen was soms een uitdaging. Dit is voor hem nu veel makkelijker. Hij gaat rustiger slapen en wordt beter uitgerust wakker.
  • Het doet hem steeds minder als andere kinderen hem plagen en hij kan zich beter focussen op wie en wat wel goed voor hem is.
  • Hij heeft nieuwe vrienden gemaakt en stapt makkelijker op iemand af.
  • Als dingen anders gaan dan hij in gedachte had, is hij daar minder lang door van slag.
  • Hij heeft minder behoefte om te spelen op zijn Nintendo.

Wat ik ervaar na een uurtje Bars is een hoofd dat leeg is. Stilte! Peace and quiet. Rozig, alsof je ergens in een hangmat in slaap bent gedommeld en weer ontwaakt. Het is als een micro-vakantie die je elk moment van de dag kunt kiezen.

Lees hier meer over de Access Bars sessie. Of leer zelf Access Bars geven tijdens een eendaagse training

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *