Welk verhaal zit er tussen jou en je ideaal?

‘Ik kom niet uit een ondernemersgezin, dus dan ben ik geen geboren ondernemer’, dat is wat ik mijzelf jarenlang voorhield.

Ik kom wél uit een tandartsenfamilie, en hebben die niet ook een business draaiende te houden…? Maar zo zag ik het niet. Geen ouder met een eigen bedrijf, dus dat is niks voor mij. Bizar toch??

Uiteindelijk koos ik toch voor een bestaan als ondernemer. Later realiseerde ik me dat vrijwel al mijn neven en nichten (aan beide kanten) ofwel nu ondernemen, of dit hebben gedaan. Geen ondernemersfamilie, zei u?

Ik had mezelf lang een verhaal verteld waarin angst voor het onbekende een belangrijke voedingsbodem was. Totdat ik anders koos.

Een keuze die resulteerde o.a. in het opzeggen van mijn baan, maar in nog veel meer. Die baan opzeggen was een detail zou je bijna kunnen zeggen, in een veel grotere ontwikkeling, waarin ik mijn potentieel hervond en écht ging omarmen.

Self-empowerment. Die kwam doordat ik ontdekte dat ik kon kiezen voor een ánder verhaal. En het ook deed.

Welk verhaal kies jij? Het verhaal dat je klein houdt, in angst… en je onder de duim houdt? Of kies je een versie die expansief is? Vertrouwen en ruimte geeft. Vrijheid…?

Als je écht gaat beseffen dat je altijd een keuze hebt, kan dat best ongemakkelijk zijn. Want dat betekent dat je een verantwoordelijkheid hebt voor hoe je reageert op de dingen. Je kan het niet meer níet weten. Je kan het niet meer op een ander afschuiven.

Toch zit er wat mijn betreft meer voordeel dan nadeel aan dit alles. Namelijk dat ik elke dag weer kies voor wat ik wél wil, en dat zet me altijd in beweging. In plaats van focussen op wat ik niet wil, wat zorgt voor stilstand.

Welk verhaal zit er tussen jou en je ideaal?

 

Gaat er nu ergens een lichtje branden en vraag je je af of daar nog meer inzichten achter te halen vallen? Ik kan even met je mee kijken. Neem contact op voor een halfuurtje sparren. Dan stel ik je wat rake vragen die je helpen een scherpere blik te krijgen op je ‘nu’ en op de volgende stap in je business. 

Plan je afspraak hieronder.