Zet je out-of-office aan

Toen we het jaarrooster van dit schooljaar kregen, zagen we dat we in januari een paar studiedagen zouden hebben. Aansluitend aan het weekend, dus een mooie gelegenheid voor een paar dagen weg in eigen land.

Zo gezegd, zo gedaan. We gingen naar een huisje in de Limburgse heuvels. 

Mijn man zei de avond van tevoren: ‘Hèhè, ik ben ook wel echt even toe aan een break’. ‘Heb je je out-of-office uitgezet?’, vroeg ik hem. Hij reageerde ietwat verbaasd. Voor die paar dagen een OOO aanzetten?

Ja, juist! Het werkt echt, want én op je werk weten ze dat je dus niet gaat reageren, ook al is het maar drie dagen… Én voor jezelf, en dan vooral je denkhoofd, is het ook goed. Want nu zit er (hopelijk!) niet een ‘haakje’ in je hoofd dat denkt: even mail checken want ja, het is maar een paar dagen… 

De verwachtingen zijn gemanaged aan alle kanten en dat helpt echt voor je vermogen om op te laden. 

Mijn man voegde de daad bij het woord en zette inderdaad zijn OOO aan. Sterker nog, hij vertelde eenmaal in Limburg dat hij zijn werktelefoon thuis had gelaten, en ook niet op een andere manier in zijn mail zou kunnen. Echt even weg dus.

Achteraf waren we nét een weekje te vroeg voor een sneeuwweekend, dus de slee ging weer ongebruikt mee naar huis, maar dat gaf niets want uitgecheckt, dat waren we! En dus opgeladen weer naar huis.

Zodra alles weer open is, gaan we absoluut terug om de bourgondische experience écht te beleven.

Heb je tips? Ik lees ze graag!